پروژه”تهیه سند چشمانداز و برنامه بلند مدت پیادهسازی BIM در استان تهران” به کارفرمایی سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران و توسط دانشگاه صنعتی شریف، انجام شده است. اجرای این پروژه با هدف تعیین مشخصات، الزامات، امکانات و زیرساختهای مورد نیاز برای توسعه مدلسازی اطلاعات ساخت (BIM) در پروژههای عمرانی در استان تهران، به عنوان اولین استان توسعهدهنده این تکنولوژی نوین در پروژههای عمومی کشور، تعریف شده است.
در این مقاله به اهم مراحل طی شده در تهیه سند از مصوبه آغاز پروژه در دی ماه 1398 تا برگزاری مراسم رونمایی از سند در تیرماه 1400 به شرح ذیل اشاره شده است:
- فرآیند تهیه سند چشمانداز و برنامه بلندمدت BIM براساس مصوبه شورای فنی استان در تاریخ 28/10/1398 آغاز شد. دانشگاه صنعتی شریف در تاریخ 12/3/1399 رسماً به عنوان مجری پروژه تدوین سند چشمانداز انتخاب شد و شروع به انجام مرحله مرور ادبیات نمود.
- «کارگروه BIM استان تهران» به عنوان عالیترین مرجع تصمیمگیری در مورد نحوه پیادهسازی BIM در پروژهها و زیرساختهای عمرانی در سطح استان در تاریخ 11/4/1399 تشکیل شد.
- مرحله سنجش آمادگی دستگاههای مشارکتکننده با مراجعه به دستگاهها، تشکیل کارگروه BIM در هر دستگاه و انجام مطالعات میدانی در شهریور تا آذرماه 1399 انجام شد.
- دورههای آموزشی درخصوص سند چشمانداز BIM توسط دانشگاه صنعتی شریف برای اعضای کارگروه BIM استان تهران در مرداد و شهریورماه 1399 برگزار شد.
- جایگاه و سازوکار کارگروههای BIM دستگاههای مشارکتکننده در آذرماه 1399 در شورای فنی استان مصوب شد.
- مرحله تنظیم اهداف دستگاههای اجرایی مشارکتکننده از پیادهسازی BIM در کارگروه هر دستگاه درآذر تا دیماه 1399 انجام شد.
- اسناد چشم انداز و برنامه بلندمدت BIM دستگاههای اجرایی مشارکتکننده در دی تا اسفندماه 1399 تهیه شد.
سند چشم انداز و برنامه بلندمدت BIM استان تهران در اسفندماه 1399 تا اردیبهشت 1400 تهیه شد
در نتیجه انجام این پروژه اسناد اختصاصی چشمانداز و برنامه بلند مدت پیادهسازی BIM برای سازمان مدیریت و برنامهریزی استان تهران و شش دستگاه مشارکتکننده در طرح تهیه شد. در روند انجام این پروژه، همچنین، با مراجعه به بیش از 100 شرکت مهندسین مشاور فعال در پروژههای عمرانی استان تهران، میزان آمادگی و پتانسیلهای آنها مورد سنجش و بررسی قرار گرفت.