استفاده روزافزون از تکنولوژی‌های هوشمند و پیچیده در صنایع تولیدی منجر به پیدایش مسائل جدیدی در سیستم‌های نگهداشت این صنایع در سال‌های اخیر شده است. در این پژوهش، یک مرور ادبیات جامع برای شناسایی و طبقه‌بندی این مسائل انجام گرفته است. این پژوهش همچنین با الهام از پیشرفت‌های اخیر ناشی از به‌کارگیری مدل‌سازی اطلاعات ساختمان (BIM) در صنعت ساخت، استفاده از این تکنولوژی را برای رفع مشکلات موجود در سیستم‌های نگهداشت صنایع تولیدی پیشنهاد می‌نماید. برای این منظور در ابتدا لیستی از قابلیت‌های BIM در فرایند نگهداشت ساختمان‎ها با استفاده از ادبیات موضوع تهیه شده است. سپس نحوه استفاده از این قابلیت‌ها برای حل مشکلات مشابه در صنایع تولیدی پیشنهاد گردیده است. برای بررسی امکان‌پذیری استفاده از برخی از قابلیت‌های BIM در نگهداشت صنایع تولیدی، یک مدل مبتنی بر BIM برای یک کارگاه ریخته‌گری آلومینیوم توسعه داده شده است. از بیست کارشناس نگهداشت دعوت به عمل آمد تا مدل پیشنهادی را مورد تحلیل قرار دهند. موقعیت‌یابی سریع تجهیزات نیازمند به تعمیر، دسترسی راحت به اسناد و سوابق نگهداشت، محیط تعاملی ابری کارامد و تسریع بخشیدن اجرای عملیات نگهداشت از جمله مزایای شناسایی‌شده برای مدل پیشنهادی است.

مدل پیشنهادی مقاله برای استفاده از BIM در نگهداشت صنایع تولیدی

مدل پیشنهادی برای استفاده از BIM در نگهداشت صنایع تولیدی

مطابق مدل پیشنهادی، مدل BIM یک کارگاه ریخته‌گری آلومینیوم به علاوه اسناد مربوطه و سوابق نگهداشت دستگاه‌ها و قطعات بر روی یک BIM سرور قرار گرفت تا ذی‌نفعان امر نگهداشت بتوانند به صورت هم‌زمان از طریق اینترنت به آن دسترسی داشته باشند. ذی‌نفعان نگهداشت کارخانه مورد مطالعه از جمله گروه مدیریت نگهداشت، گروه اجرایی نگهداشت، اپراتورهای تولید، کارمندان اتاق کنترل و پرسنل انبار از طریق لپ‌تاپ، تلفن‌های هوشمند و یا تبلت‌هایشان مطابق مدل پیشنهادی و در چهارچوب سطح دستری تعریف‌شده به سیستم وارد شده و عملیات اختصاص‌یافته را انجام دهند.

این پژوهش از سه طریق به توسعه بدنه دانش کمک می‌نماید. در وهله اول یک لیست تقریبا جامع از مشکلات و موانع موجود در نگهداشت صنایع تولیدی با تکیه بیشتر بر مسائل ناشی از ظهور تکنولوژی‌های نوین در این صنایع با استفاده از مرور ادبیات فنی تهیه، طبقه‌بندی و ارائه شده است. سپس یک لیست از قابلیت‌های بالقوه BIM در نگهداشت ساختمان‌ها جمع‌آوری شده و نحوه استفاده از این قابلیت‌ها برای رفع مشکلات مشابه در صنایع تولیدی تشریح شده است. مدل پیشنهادی این مقاله برای ترکیب BIM و روندهای موجود نگهداشت در صنایع تولیدی نیز می‌تواند الهام‌بخش صاحبان، فعالان و محققان این صنایع برای به خدمت گرفتن تکنولوژی‌های مشابه در فرایند نگهداشت باشد.

نویسندگان:

امین الوانچی- علی توحیدی فر- میلاد موسوی- رضا آزاد- سعید رکوعی

لینک دسترسی به مقاله

عنوان مقاله به انگلیسی: 

A critical study of the existing issues in manufacturing maintenance systems: Can BIM fill the gap? – ScienceDirect

 

A critical study of the existing issues in manufacturing maintenance systems: Can BIM fill the gap?

دسته‌ها: مقالات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

این فیلد را پر کنید
این فیلد را پر کنید
لطفاً یک نشانی ایمیل معتبر بنویسید.
برای ادامه، شما باید با قوانین موافقت کنید

مقالات مرتبط

طرح ویژه‌ی مدل رایگان واقعیت افزوده (AR) برای تولید کنندگان ایرانی

مقالات
در راستای حمایت از تولید ملی و افزایش مزایای رقابتی تولید کنندگان ایرانی در بازارهای داخلی و خارجی، کتابخانه‌ی ملی اشیاء مدل‌سازی اطلاعات ساخت (NLBO) طرح ویژه‌ی مدل واقعیت افزوده…
بیش تر بخوانید

نشست مجازی توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء BIM، تحولی در صنعت ساختمان

رویدادها, مقالات
به مناسبت هفته‌ی پژوهش برگزار می‌گردد: نشست مجازی با موضوع توسعه‌ی کتابخانه‌ی ملی اشیاء مدل‌سازی اطلاعات ساخت، تحولی در صنعت ساختمان ارائه توسط تیم پژوهشی دفتر مدیریت پروژه و مدل‌سازی…
بیش تر بخوانید
نمونه‌ای صفحه انتخاب شئ در کتابخانه اشیاء

کتابخانه اشیاء مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM)، بستری برای کارآمدسازی صنعت ساخت

مقالات
شئ BIM چیست؟ مدل‌های BIM با استفاده از مجموعه‌ای از اشیاء پارامتریک از قبل ایجاد شده ایجاد می‌شوند، که اجزاء یا کامپوننت‌های مختلف تشکیل دهنده ساختمان، مانند دیوار، در، پنجره…
بیش تر بخوانید
نمایی از مدل مفهومی BIM تهیه شده برای پروژه قطار شهری

استفاده از مدلسازی اطلاعات ساخت در فاز اول متروی تهران-اسلامشهر

مدل‌سازی اطلاعات ساخت (BIM) شبیه‌سازی سه بعدی شیء‌گرا از اجزای پروژه است که بین ذینفعان مختلف در مراحل طراحی، ساخت و نگهداری به اشتراک گذاشته می‌شود. در چند سال اخیر…
بیش تر بخوانید

آخرین مقالات پایگاه دانش

keyboard_arrow_up